Tanssi

Molempiin Raision Jumpparien tanssijoukkueisiin haetaan uusia innokkaita tanssijoita!

Melanie - 1997 -vuonna syntyneet
Amelie 1998 - 2000 vuonna syntyneet

Ota yhteyttä tanssivalmentajaamme Meiju Vuorelaan, meiju.vuorela (ät) gmail.com
 

 

Tanssi on taidemuoto, jossa ihminen liikuttaa vartaloaan, yleensä rytmikkäästi musiikin mukaan, tuottaakseen erilaisia elämyksiä. Tanssi on hyvin moni-ilmeinen liikuntalaji, joka tarjoaa harrastajalle rutkasti erilaisia vaihtoehtoja ja haasteita. Tanssi tukee esiintymishaluisia ja luovia harrastajia sekä antaa taidolle ja ilolle tilaa niin kisalattialla kuin myös liikuntasalissa. Tanssilajeja ja –tyylejä on satoja erilaisia, joten on hyvin vaikea antaa yhtä kattavaa määritelmää tanssille. Seurassamme on mahdollisuus harrastaa taidetanssiin kuuluvia ns. esittävän tanssin eri muotoja, mm. balettia ja showtanssia. Tanssitaide pyrkii jatkuvasti uudistumaan ja löytämään erilaisia ja uusia ilmaisutapoja. Lajit ottavat paljon vaikutteita toisiltaan.

 

Lähes jokaiselle tanssilajille järjestetään omat kisansa niin valtakunnallisesti kuin myös maailmanlaajuisesti. Suomessa järjestetään vuosittain satoja eri katselmuksia, tapahtumia ja kisoja erilaisilta tahoilta, piireiltä, liitoilta ja yhdistyksiltä. Jokaisessa kisassa on lajikohtaisten sääntöjen lisäksi järjestäjän ”omia” sääntöjä esim. ryhmäkoon ja arvosteluperiaatteiden suhteen. Koska tanssilajeja on niin monia, on mahdotonta muodostaa kaikille lajeille yksi yhteinen ja pätevä arvosteluperiaate.
 

Raision Jumpparit kilpailevat pääasiassa Svolin järjestämissä tanssitapahtumissa ja – kilpailuissa. Kaikki yli 12-vuotiaiden tanssiryhmät voivat osallistua Voimisteluliiton Show – tapahtumiin. Syyskaudella järjestettävien aluekisojen kautta ryhmät voivat osallistua valtakunnalliseen finaali -tapahtumaan kevätkaudella. Alue- ja finaalikisoihin voi osallistua joko näytös- tai kilpasarjaan, jossa lajeina ovat tanssillinen voimistelu, vapaatanssi sekä showtanssi.
 

Svolin vapaa- ja showtanssissa arvioidaan seitsemää eri osa-aluetta: ideaa, esityksen rakennetta, visuaalisuutta ja musiikinkäyttöä, ryhmän toimivuutta, esittämistä, liikkeiden laatua sekä turvallisuutta ja suoritustekniikkaa. Osa-alueet pisteytetään ja kokonaispistemäärä kertoo sijoituksen.

 

Tällä hetkellä tanssikisoissa Raision Jumppareita edustavat kaksi taitavaa ja eloisaa joukkuetta Amelie ja Melanie.