Tanssi

Kaikkiin Raision Jumpparien tanssijoukkueisiin otetaan mukaan uusia innokkaita tanssijoita! Ota yhteyttä tanssivalmentajaamme Meiju Vuorelaan, meiju.vuorela (ät) gmail.com

Tanssi on taidemuoto, jossa ihminen liikuttaa vartaloaan, yleensä rytmikkäästi musiikin mukaan, tuottaakseen erilaisia elämyksiä. Tanssi on hyvin moni-ilmeinen liikuntalaji, joka tarjoaa harrastajalle rutkasti erilaisia vaihtoehtoja ja haasteita. Tanssi tukee esiintymishaluisia ja luovia harrastajia sekä antaa taidolle ja ilolle tilaa niin kisalattialla kuin myös liikuntasalissa. Tanssilajeja ja –tyylejä on satoja erilaisia, joten on hyvin vaikea antaa yhtä kattavaa määritelmää tanssille. Seurassamme on mahdollisuus harrastaa taidetanssiin kuuluvia ns. esittävän tanssin eri muotoja, mm. balettia ja showtanssia. Tanssitaide pyrkii jatkuvasti uudistumaan ja löytämään erilaisia ja uusia ilmaisutapoja. Lajit ottavat paljon vaikutteita toisiltaan.

Lähes jokaiselle tanssilajille järjestetään omat kisansa niin valtakunnallisesti kuin myös maailmanlaajuisesti. Suomessa järjestetään vuosittain satoja eri katselmuksia, tapahtumia ja kisoja erilaisilta tahoilta, piireiltä, liitoilta ja yhdistyksiltä. Jokaisessa kisassa on lajikohtaisten sääntöjen lisäksi järjestäjän ”omia” sääntöjä esim. ryhmäkoon ja arvosteluperiaatteiden suhteen. Koska tanssilajeja on niin monia, on mahdotonta muodostaa kaikille lajeille yksi yhteinen ja pätevä arvosteluperiaate. 

Raision Jumpparit kilpailevat pääasiassa Voimisteluliiton järjestämissä tanssitapahtumissa ja – kilpailuissa. Kaikki yli 12-vuotiaiden tanssiryhmät voivat osallistua Voimisteluliiton Lumo – tapahtumiin. Syyskaudella järjestettävien aluekisojen kautta ryhmät voivat osallistua valtakunnalliseen finaali -tapahtumaan kevätkaudella. Alue- ja finaalikisoissa lajit ovat vapaatanssi sekä enemmän tanssilliseen voimisteluun pohjautuva Gym for Life -sarja.

Tällä hetkellä tanssikisoissa Raision Jumppareita edustavat viisi taitavaa ja eloisaa joukkuetta Roihu, Fierce, Felizia, Celestia ja Kipinä.