Tiedote 1.7.2018

5.7.2018

Tunnetta, elämyksiä ja liikkumisen riemua jo neljättäkymmenettä vuotta

 

Raision Jumpparien 30-vuotishistoriikki on nyt valmis. "Kerran Jumppari, aina Jumppari" ei ainoastaan kuvaa menneitä tapahtumia, vaan myös sitä sydämen paloa, jolla RaJun henkeä on nostatettu vuosien saatossa. Se sukeltaa niihin tunteisiin, joita liikkuminen ja liikuttaminen on sytyttänyt jumppareissa ja touhukkaissa tunneilla, kisoissa, esiintymismatkoilla ja muissa yhteisissä hankkeissa. Historiikin avulla seuran elinvoimaisesta nykytilasta saa pintaraapaisua paljon syvemmän käsityksen. RaJun kasvuvoima piilee toiminnan juurevuudessa ja vahvoissa arvoissa. RaJussa uskotaan yhteisen tekemisen voimaan ja kaikki ovat aidosti tervetulleita mukaan. RaJun henkeä kuvaa ajatus "arvostusta saa arvostamalla toisia".
 
– Historia on meille jykevä ja turvallinen kasvualusta. Sanoisin, että tuntematta sitä, olisi myös seuran luotsaaminen mahdotonta. Seurassamme on vahva yhtenäinen toimintakulttuuri ja yhteiset arvot, kuten reiluus, riemu, rohkeus, kunnianhimo, lapsilähtöisyys, yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys kantavat meitä vahvasti tulevaisuuteen ja ovat meidän menestyksemme tae, kuvaa Raision Jumppareita vuoden alusta alkaen luotsannut Teija Koskinen.
 
Historiikin on toimittanut Raision palkittu kotiseutuhistorijoitsija Altti Koivisto. Hän on haastatellut kirjaa varten useita kymmeniä RaJun entisiä ja nykyisiä jäseniä. Historiikin kirjoitukseen ovat osallistuneet myös monet RaJun seuratouhukkaat, sisarseurat ja yhteistyökumppanit.
 
Raision Jumppareille on myönnetty lapset & nuoret sekä aikuiset –osa-alueiden Tähtimerkki. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa. Seuralle myönnetty Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille. Se vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.
 
– Urheiluseurojen yhteisöllisyys on suuri voimavara suomalaiselle urheilumenestykselle. Tähtiseura-ohjelmalla haluamme vahvistaa yhteistyötä seurojen välillä ja edistää osaltamme hyvinvointia yhä useamman suomalaisen arjessa. Osana Tähtikuviota jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan aina huippu-urheilijaksi asti entistä suuremman taustatuen avulla. Onnittelemme seuraa Tähtimerkistä, kertoo ohjelman tavoitteista Olympiakomitean Lisää liikettä -yksikön johtaja Pekka Nikulainen.
 
Lisätiedot:
Raision jumpparit ry:n puheenjohtaja Teija Koskinen, puheenjohtaja@raisionjumpparit.fi / 040-3558908
 
Reilu, reipas ja riemukas Raision Jumpparit on 30-vuotias monipuolinen ja lämminhenkinen raisiolainen liikuntaseura. Tarjolla on runsas kattaus laadukasta harrasteliikuntaa lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille. Seuran kilpalajeja ovat joukkuevoimistelu, telinevoimistelu, tanssi, rytminen voimistelu ja kilpa-aerobic. Jäsenmäärältään (1315) Raision Jumpparit on Raision suurin urheiluseura ja Suomen Voimisteluliiton 18. suurin seura. Raision Jumpparit on lasten ja nuorten sekä aikuisten liikunnan Tähtiseura. Raision Jumpparit valittiin Vuoden Urheiluseura 2016 valtakunnalliseen finalistiviisikkoon.