Kilpa-aerobic

Kilpa-aerobic on laji, missä suoritetaan musiikin tahdissa vaativuudeltaan erilaisia liikesarjoja, jotka ovat peräisin perinteisestä aerobic-liikunnasta. Ohjelman tulee osoittaa jatkuvaa liikettä, notkeutta, voimaa ja seitsemän perusaskeleen käyttöä, sekä täydellisesti suoritettuja vaikeusliikkeitä.

Kilpa-aerobic on kilpaurheilun ja "show'n" yhdistävä urheilulaji. Kilpailuissa pärjätäkseen urheilijan tulee hallita lajitekniikan lisäksi yleisön viihdyttäminen. Fyysisen suorituskyvyn alueella urheilijalta vaaditaan voimaa ja liikkuvuutta, nopeutta ja anaerobista kestävyyttä sekä taitoa.

Lajissa kilpaillaan naisten ja miesten yksilösarjoissa, parisarjassa, kolmen hengen joukkuesarjassa sekä ryhmäsarjoissa, joihon kuuluu 5-8 henkeä. Kilpailijat jakautuvat taitotasonsa mukaisesti kuuteen eri luokkaa. Ensimmäinen luokka on alle 12-vuotiaat aloittelijat ja kuudenteen luokkaan pääsee nousemaan kun on täyttänyt 18-vuotta ja on saanut tarvittavat nousupisteet. Luokasta toiseen noustaan kun saavutetaan sinne tarvittavat pisteet.