Toimintasuunnitelma

Yleissuunnitelma vuodelle 2018

Reilu, reipas ja riemukas Raision Jumpparit aloittaa vuoden 2018, 31. toimintavuotensa uusin voimin, seuran puheenjohtajaksi vastikään valitun Teija Koskisen johdolla. Uusi puheenjohtaja voi aloittaa työnsä johtokunnan kanssa rauhallisin mielin, sillä seuratouhukkaiden keskuudessa vallitsee hyvä yhteishenki, jäseniä on runsaasti ja yhteistyö sisarseurojen ja Raision kaupungin kanssa sujuu mukavasti. Vuoden 2017 jäsenmäärä ylsi jälleen yli 900:n ja osaavia, tehtäviinsä sitoutuneita seuratouhukkaita on yli 100. Seura on täynnä pursuavaa elinvoimaa ja viime vuoden timanttinen muisto, valinta Vuoden Urheiluseura 2017 –finalistiviisikkoon, sädehtii kirkkaana mielessä.

Raision Jumpparit toteuttaa tärkeintä tehtäväänsä, liikunnan harrastamisen ja sen tuottaman riemun lisäämistä myös vuonna 2018 vähintään yhtä reilusti ja reippaasti kuin aiemminkin. Viime vuodet seura on panostanut erityisesti perustoiminnan laadun parantamiseen ja valikoiman monipuolistamiseen lapsille, nuorille ja lapsiperheille sekä seuran sisäisten toimintatapojen ryhdistämiseen ja imagon kirkastamiseen. Lisäksi seuratouhukkaiden keskinäisen yhteistyön lisäämiseen, kouluttamiseen, kiittämiseen ja sisäiseen viestintään on panostettu. Seuran perustoiminnan laajuus ja laatu ovat vihdoin saavuttaneet riittävän vahvan tason, jolta voi ponnistaa uudelle aikakaudelle myös kilpavoimistelun kehittämisen ja menestysodotusten näkökulmasta.

Laadukkaiden harrastajille suunnattujen perustuntien ohella vuonna 2018 panostetaankin yhä pontevammin alkeis- ja kilpavalmennuksen laadun kehittämiseen. Kaikissa seuran kilpalajeissa pyritään lisäämään seuran sisäistä valmennusyhteistyötä niin lajien sisällä kuin niiden välilläkin. Tyttöjen telinevoimistelussa ja rytmisessä voimistelussa Raision Jumpparit toimii paikallisena kasvattajaseurana, ja tarjoaa näissä lajeissa polun huippuvalmennuksen piiriin yhteistyössä Pyrkivä Gymnasticsin (telinevoimistelu) ja Turun Liikuntaseuran (rytminen voimistelu) kanssa. Showtanssin kilpavalmennusta kehitetään seuran omana toimintana.

Joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmän kehittämistä jatketaan vuonna 2018 edelleen, ja sen rinnalla aloitetaan myös kilpa-aerobicvalmennuksen kehittäminen. Seuran tavoitteena on saavuttaa jälleen tulevaisuudessa kansallista menestystä näissä lajeissa. Valmennusjärjestelmästä on tarkoitus luoda sellainen, että tulevaisuuden menestysodotukset eivät lepää yksittäisten huippujen hartioilla: voimistelijat voivat harjoitella lajiaan oman motivaatiotasonsa mukaisissa valmennusryhmissä mahdollisimman pitkään, valmentajien keskinäinen yhteistyö on tiivistä ja vastuuvalmentajien osaaminen on mahdollisimman laajasti eri valmennusryhmien käytössä. Valmennusta kehitetään myös kouluttamalla seuran omia valmentajia sekä lisäämällä edelleen valmennusyhteistyötä Naantalin Voimistelijoiden ja muiden mahdollisten sisarseurojen kanssa. Kilpavalmentautumisen harjoitteluolosuhteet paranivat vastikään uusien salivuorojen ja kilpavoimistelumaton ansiosta. Olosuhteet eivät näistä edistysaskeleista huolimatta vastaa vielä valmennuksen tarpeita, vaan niitä pyritään kehittämään edelleen vuonna 2018 yhdessä kaupungin kanssa.

Seuran viime vuosien menestyksen yhtenä avaintekijänä voidaan pitää onnistunutta ulkoista ja sisäistä viestintää, joita tulee kuitenkin edelleen jäntevöittää ja kohdentaa entistä tehokkaammin. Vuoden 2018 kehittämistavoitteita ovatkin mm. viestintä- ja markkinointisuunnitelman ja -vuosikellon työstäminen, nettisivujen ilmeen ja sisällön uudistaminen sekä näytösten järjestämisen käsikirjan tuottaminen.

Seura aloittaa kevätkaudella strategiatyön, joka on tavoitteena saattaa valmiiksi syksyyn mennessä. Aiemman strategiakauden tavoitteet on pääpiirteissään saavutettu tai ylitetty, joten uudelle näkymälle on nyt tilausta. Strategiatyö toteutetaan puheenjohtajan johdolla, yhdessä kaikkien aiheesta kiinnostuneiden seuratouhukkaiden kanssa.

Vuoden 2018 päätavoitteet

Tavoitekortti:

  1. Strategian päivittäminen kaudelle 2018-2022
  2. 30-vuotishistoriikin valmiiksi saattaminen ja painatus
  3. Monikanavainen viestintä- ja markkinointisuunnitelma, yritysyhteistyön lisääminen
  4. Uudet edustusasut
  5. Nettisivujen ilmeen ja rakenteen päivitys, uudet markkinointimateriaalit
  6. Näytösten järjestämisen käsikirja
  7. Seuran pelisääntöjen aiempaa syvempi jalkauttaminen osaksi toimintaa
  8. Sisarseurojen kanssa tehtävän yhteistyön aktivoiminen ja lisääminen
  9. Joukkuevoimistelun ja kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmien kehittäminen
  10. Voimistelun olosuhteiden parantaminen Raisiossa (salit ja vuorot)

Aikaisempien vuosien toimintasuunnitelmat