Parkour

Parkour on 1980-luvulla Ranskassa kehitelty liikuntalaji, jossa pyritään liikkumaan mahdollisimman sulavasti, nopeasti ja tehokkaasti paikasta toiseen. Parkourissa pyritään hyödyntämään kaikkia ympäristön esineitä ja rakenteita nopeaan ja katkeamattoman sulavaan liikkeeseen.Parkour kehittää yleiskuntoa, lihaskestävyyttä ja sitkeyttä sekä vahvistaa luustoa. Monipuolisen akrobaattisuutensa vuoksi laji kehittää erityisesti myös koordinaatiokykyä ja muuta kehonhallintaa. Lajin harrastaja alkaa helposti katsoa vanhoja tuttujakin ympäristöjä uusin silmin ;) lisää Parkourista voit lukea Parkour Akatemian sivuilta tästä

Lasten ja nuorten kurssilla harjoitellaan Parkourin perusliikkeitä ja yleisiä liikkumisen taitoja. Samalla opetellaan ryhmässä toimimista ja Parkourin periaatteiden mukaista harjoittelutapaa.

Tunneille ovat tervetulleita vanhat sekä uudet harrastajat!

Lasten ryhmissä tärkeintä on liikkumisen ilo! Liikkeitä harjoitellaan parkourille ominaisesti ratojen ja leikkien kautta. Harjoittelun lomassa opetellaan kaverin kannustamista ja sinnikkyyttä. Nuorten ryhmässä parkourin perusteiden lisäksi tehdään lajinomaisesti lihaskuntoa tekniikan tueksi. Treeneissä kehitetään luovuutta pelien ja haasteiden kautta, luodaan valmiuksia itsenäiseen harjoitteluun ja kaikkein tärkeimpänä treenataan yhdessä hyvässä hengessä!

Kurkkaa linkki Parkour-esteradasta, melko ketterää :)