Elina Tommila

Raision Jumpparien toiminnanjohtaja. 

Sähköposti: toiminnanjohtaja@raisionjumpparit.fi
Puhelin: 040 1872112 (ma-to 8-16)

Tervehdys,

olen Tellu, Raision Jumpparien toiminnanjohtaja ja telinevoimistelu/akrobatiavalmentaja. Olen mieluiten aktiivisesti liikkeessä ja mukana suunnittelemassa, tekemässä ja toteuttamassa reipasta toimintaa. Olen kolmen pienen pojan äiti, mieheni vaimo, tykkään seisoa käsilläni ja juosta, erityisesti metsissä, olen elämäniloinen, innostun ja inspiroidun herkästi, nautin hetkistä ja hyvistä starteista, olen visuaalinen ja minulla on aktiivinen mielikuvitus, pidän asioiden toimivuudesta, olen hyvä kannustamaan, ilahdun aidoista hymyistä ja yhdessä tekemisen riemusta.

Olen saanut olla mukana RaJun toiminnassa koko sen historian ajan, erilaisissa rooleissa - riemukasta on meno ollut ja sellaisena se jatkukoonkin. Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen saanut olla toteuttamassa toimintaa tämän upean ja rohkean seuran toiminnanjohtajana. Olen saanut olla mukana ideoimassa ja kehittämässä seuran toimintaa ja visioimassa sen tulevaisuutta. Raision Jumpparit on kehittynyt kymmenen vuoden aikana huimasti, 500 jäsenen seurasta lähes 1400 jäsenen suurseuraksi, jonka toimintaa arvostetaan ja pidetään esimerkillisenä niin paikallisesti kuin myös valtakunnallisesti. Raision Jumppareilla on maine vahvana ja rohkeana edelläkävijänä, hyvänä yhteistyökumppanina sekä reiluna ja laadukkaana harrasteseurana. Kun katson taaksepäin, olen ylpeä seurastamme, nykyhetki tekee minut onnelliseksi ja tulevaisuuden seuratyössä näen hurjasti potentiaalia ja mahtavia mahdollisuuksia. Ennen kaikkea uskon seuratyön yhteisölliseen voimaan. Seuratyö tarvitsee tekijöitä, jotka jakavat myötäintoa ja yhdessä tekemisen iloa. Olen toiminut vuosien saatossa seurassa useissa eri rooleissa; voimistelijana, ohjaajana, valmentajana, hallituksen jäsenenä, työntekijänä, vanhempana, ja nähnyt toimintaa useasta eri näkökulmasta - uskon, että tämä on vahvuuteni tämän hetken seuratyössä. 

Olen nk. alkuperäinen RaJulainen, meitä on useita ja se kertoo seuramme yhteisöllisyydestä ja toiminnasta yleisesti. RaJussa voi harrastaa ja olla mukana hyvässä seurassa iästä ja elämäntilanteesta riippumatta. Aloitin telinevoimisteluharrastukseni 7-vuotiaana Kerttulan vastavalmistuneessa liikuntahallissa kun Raision Jumpparit-seura perustettiin. Taituruutta ja menestystä kertyi erityisesti eritasonojapuilla ja hypyllä. Valmentajinani toimivat mm. seuran perustajajäsen Raimo Hillberg, sekä Krista Laakso, jotka molemmat opettivat minulle erityisiä taitoja sekä voimistelijana että roolimallin ominaisuudessa valmentajina ja seuratyöntekijöinä. Monen monta upeaa kokemusta ja muistoa rikkaampana, päätin kilpaurani telinevoimistelijana 16-vuotiaana. Lapsena harrastin innokkaana liikkujana myös useita muitakin lajeja kuin voimistelulajeja, mm. purjehdusta, yleisurheilua ja hiihtoa, koululiikunnassa pidin erityisesti pesäpallosta ja viestijuoksuista. Leikkimielistä telinevoimisteluharrastusta olen jatkanut edelleen ihan tähän päivään saakka ja edelleen viikoittain seison käsilläni ja teen akrobatiatemppuja. Tänä päivänä liikutan itseäni eniten hyötyliikkuen sekä lasten kanssa juoksen mielelläni metsissä ja yritän parhaani mukaan pysyä heidän perässään. Haaveilen, että vielä jonain päivänä aloitan Crossfit harrastukseni ja vedän viiden leuan sijaan taas viisitoista. Odotan myös innolla, että saamme Raision Jumppareiden viikkokalenteriin kuntonyrkkeilyn ammattitaitoisen ja innostavan ohjaajan vetämänä.

Oman aktiiviurani päätyttyä voimistelukaverini innosti minut mukaan ohjaamaan kanssaan lajin harrasteryhmää. Lähdin uteliaana mukaan ja hyvä niin, innostuin kouluttautumaan telinevoimisteluvalmentajaksi. Valmentajana toimiminen on ollut suuri osa elämääni usean vuoden ajan. Opin valmentajan roolissa paljon myös itsestäni ja tulevaisuuden näkymät alkoivat hahmottua kirkkaammin. Opiskelin terveydenhoitoalalla ja kävin voimistelukoulutuksia aina kun sopivia sattui kohdalle. Kun Raision Jumpparit haki toiminnanjohtajaa, ilmoitin kiinnostukseni ja sain paikan. Toiminnanjohtajan työt hoituivat tuolloin vielä helposti opiskelun ohella, mutta tilanne muuttui nopeasti muutamassa vuodessa ja vuonna 2013 minut palkattiin seuraan ensimmäiseksi päätoimiseksi työntekijäksi. Työtahti oli raju ja unelmien eteen uurastettiin kovasti. Olen seuratyössä saanut monipuolista kokemusta laajemmin kuin olisin osannut kuvitellakaan. Monessa on oltu mukana, on suunniteltu, toteutettu, kehitetty, toiminta on laajentunut ja jäsenmäärä kasvanut, juhlavuosia on vietetty, eikä työ ole totisesti tekemällä loppunut. Toiminnanjohtajana olen tottunut pitämään useamman kuin punaisen ja sinisen langan käsissäni ja olen kaikista kokemuksista kiitollinen.

Erityisen ylpeä olen siitä, miten Raision Jumpparit tarjoaa lapsille ja nuorille niin laajan ja monipuolisen pohjan liikkumiselle. Raision Jumpparit on laadukas harrastajaseura, jolla on myös taito ja rohkeus kannustaa ja ohjata liikkujia huippu-urheilun polulle sekä tehdä monipuolisesti hyvää yhteistyötä eri lajeissa. Raision Jumpparit hyödyntää mielikuvitusta ja on rohkeasti ennakkoluuloton, luo toimivia kokonaisuuksia tarpeisiin, yhdistelee taidokkaasti erilaista osaamista, ottaa taitavia koppeja ja elää innokkaana mukana ajassa. Millaisia mahdollisuuksia meillä seuratoiminnassa onkaan.

Olen onnekas, kun saan tällä hetkellä tehdä kahta minulle tärkeää työtä, jotka molemmat inspiroivat ja haastavat eri tavoin, täydentävät toisiaan. Toimin myös sisustussuunnittelijana, harrastuksena teen myös mm. valokuvauksia, pihasuunnittelua, tuotesuunnittelua sekä toimin sisustustoimittajana ja sosiaalisen median sisällöntuottajana.

Tällä kaudella olen mukana Cheerleadingin valmennustiimissä ja käyn avustamassa akrobatiaosuuksien harjoittelussa. Toimin myös keväällä alkavan akrobatian taitoryhmän toisena valmentajana.

Tellu