Maria Vuorinen

Olen -98 syntynyt voimistelua rakastava valmentajan alku. Joukkuevoimisteluhistoriaa jumpparina minulla on yli 5 vuotta, mutta silloisen joukkueen loputtua joukkuevoimistelu jäi osaltani pienelle tauolle. Ajauduin Raision Jumppareihin syksyllä vuonna 2014 kun uusi tanssillisen voimistelun joukkue Dioria syntyi. Sama voimistelun palo syttyi uudelleen ja jopa entistä vahvempana. Kesän alkaessa vuonna 2016 sain aivan mahtavan tilaisuuden päästä apuvalmentajaksi kahteen joukkuevoimistelujoukkueeseen. Tällä hetkellä toimin Fedea ja Odessa -joukkueiden apuvalmentajana.

Valmennuksen ja tuomaripätevyyden koulutuksista olen suorittanut vasta ensimmäiset Suomen Voimisteluliiton koulutukset, jotka luovat hyvän pohjan jatkokursseille. Onkin mielenkiintoista kouluttautua lisää valmentajana ja joskus jopa tuomarina.

Parasta valmentamisessa on nähdä voimistelijoiden huimia kehityksiä niin voimistelun taitotaso-osioissa kuin myös voimistelijan omassa henkisessä kehityksessä. Jokaista treenikertaa piristää tyttöjen suuri motivaatio voimisteluun ja periksiantamaton yrittäminen. Harjoitusten aikana pyrin luomaan iloisen ja kannustavan ilmapiirin, jonka kautta hiotaan innolla voimistelun perustekniikoita ja opitaan uusia haastavampia taito-osioita. 

 

Maria Vuorinen, elokuussa 2017