Nina Litja

Telinevoimistelun lajivastaava


OHJAAJA/VALMENTAJAKOULUTUS:

* Liikuntaneuvoja, Kisakallion Urheiluopisto


* Personal trainer, Kisakallion Urheiluopisto

* Uimaopettaja, Kisakallion Urheiluopisto


* Taitavaksi ohjaajaksi, Kisakallio

* Jumppakoulu osat 1-3, Suomen Voimisteluliitto

* Valmentajakoulutuksen I-taso, Suomen Voimisteluliitto

* Valmennuksen suunnittelun ja seurannan peruskoulutus, Suomen Voimisteluliitto

* Fyysisen valmennuksen peruskoulutus, Suomen Voimisteluliitto

* Lajitaidon peruskoulutus NTV, Suomen Voimisteluliitto

* Perheliikunnan perusteet, Suomen Voimisteluliitto

* Freegym-ohjaajakoulutus, Suomen Voimisteluliitto


* Ryhmäliikunnan ohjaajan syventävä jatkokoulutus, Suomen Voimisteluliitto


* Arvi –koulutus, Suomen Voimisteluliitto

* NTV tuomarikoulutus 1 ja 2, Suomen Voimisteluliitto


* Lasten ohjaajien ideapäivä, Suomen Voimisteluliitto

* Avusta oikein, Suomen Voimisteluliitto

* Villikot vauhdissa 


OHJAAJA/VALMENTAJAKOKEMUS:

 * 14 vuotta


URA RAJUSSA:

 "Ohjaajana olen toiminut Jumppareissa jo vuoden 2007 alusta alkaen. Enimmäkseen olen ohjannut telinevoimistelun puolella kaiken ikäisiä ihan pienistä lapsista aikuisiin, minkä lisäksi olen valmennan myös telinevoimistelun valmennusryhmiä. Liikuntaneuvojaksi opiskelu antoi minulle laajasti valmiuksia ohjata monenlaisia ryhmiä. Tällä hetkellä vastaan Raision Jumppareissa kaikista telinevoimistelutunneista niin harraste- kuin valmennuspuolellakin"


Sähköposti: nina.litja (ät) gmail.com

Olen vuonna 1990 syntynyt liikuntaneuvoja Turusta. Aloitin telinevoimistelun harrastamisen Naantalissa jo pienenä tyttönä, siirryin Raision Jumppareihin saman lajin pariin vuonna 2005. Telinevoimistelun aktiivisen harrastamisen lopetin vuoden 2009 lopulla, mutta sen jälkeenkin on vielä löytynyt aikaa oppia uutta ja pitää taitoja yllä. Valmistuin liikuntaneuvojaksi Kisakallion urheiluopistosta keväällä 2017, minkä lisäksi suoritin samalla Personal Trainerin ja uimaopettajan tutkinnon. Aiemmin olin jo kouluttautunut naisten telinevoimistelun I-tason lajivalmentajaksi vuonna 2015. Tällä hetkellä opiskelen luokanopettajaksi ja luen liikuntaa pitkänä sivuaineena, eli pätevöityminen liikuttajana jatkuu yhä. 


Ohjaajana olen toiminut Jumppareissa jo vuoden 2007 alusta alkaen. Enimmäkseen olen ohjannut telinevoimistelun puolella kaiken ikäisiä ihan pienistä lapsista aikuisiin, minkä lisäksi valmennan myös telinevoimistelun valmennusryhmiä. Liikuntaneuvojaksi opiskelu antoi minulle laajasti valmiuksia ohjata monenlaisia ryhmiä, ja sieltä valmistumisen jälkeen olenkin ohjannut vähän kaikkea: telinevoimistelua, freegymiä, temppujumppaa, perheliikuntaa sekä ryhmäliikuntaa. Tällä hetkellä vastaan Raision Jumppareissa kaikista telinevoimistelutunneista niin harraste- kuin valmennuspuolellakin.


Parasta ohjaamisessa on se, että näkee niin lasten kuin aikuistenkin tykkäävän siitä mitä tekevät. Minulle pääasia ohjatessa onkin välittää liikunnan riemua ja näin jättää osallistujille positiivinen mieli tunneista. Telinevoimistelua  ohjatessa parasta on ehdottomasti lasten onnistumisen elämykset, kun vihdoinkin uusi temppu onnistuu harjoittelun jälkeen.  

Nina Litja, lokakuussa 2021