Samppa Stenros

Samppa ”bboy s-amppa” Stenros 

Se taisi olla 2012 kun Kärkkäisen Niko jollakin konstilla sai tämän miehen osallistumaan elämäni ensimmäiselle breikki-tunnille. Hip hoppiin löytyi aikaisempaa kokemus pintaa mutta breikki oli lajina jotenkin niin huima, että eihän siihen nyt voi mennä ilman ammattimaista telinevoimistelu/voimistelu taustaa. Onneksi olen ennakkoluuloton ikuinen uusista asioista innostuva lastentarhanopettaja, painelin täyttä häkää tunneille. Run Dmc:n heittäessä settiä taustalla alkoi indian steppien opettelu ja ei voi todeta kuin it´s like that, and that´s the way it is. Laji vei minut mennessään täysillä!  

 

Urani breikki opena alkoi Dance Studio Funkylla missä minut otettiin ennakko luulottomasti vastaan muksujen breikkiopena. Siitä suunnaton kiitos heille!  Jo kuukauden päästä huomasin, että tää todella on mun juttu. Olenhan toiminut varhaiskasvatuksen liikunnan ammattilaisena jo vuosia ja nyt sain mahdollisuuden kokeilla opettamista ihan uudella alueella. Breikissä yhdistyy perusliikunta taidot, rytmiikka, kehonhallinta, sekä tanssillisuus. Unohtamatta kulttuuria, itseilmaisutaitoja ja asennetta: Breikkari ei koskaan kiusaa ketään! Breikin battleissa muksut pääsevät kokeilemaan omia oppejaan muita vastaan terveellä tavalla. Ei riitä, että osaat parhaat temput tai parhaat muuvit, vaan myös esiintyminen, asenne ja oma persoona ratkaisee.  Kaikki on jossain hyviä ja jokaiselle breikistä löytyy taatusti jotakin ja kannustankin jokaista löytämään oman tyylinsä! Tästä tuleekin opetus mottoni:  ”Asennetta asenteella”.  

 

Breikki laukaisi itsessään halun alkaa opettelemaan myös kaikkea muutakin mahdollista uutta! Breikissä tarvitaan paljon oman kehon hallintaa, joten pikkuhiljaa leuanvedoista, erilaisista punnerruksista, sekä kärrynpyöristä tuli uusia ystäviä. Painot vaihtui salilla ninjailuun. Salilla vietän aikaani edelleen paljon. Streetti kulttuuri alkoi myös kiinnostamaan hurjasti. Ac/dc sai hetkeksi väistyä Eminemin tieltä ja halu opetella myös muita streetti lajeja kasvoi. Muu vapaa-aikani minkä lapsiltani ja perheeltäni ehdin, menee streetti tanssien parissa, niin muksujen breikkiopena, kuin itse oppilaana.  Ikuinen oppilas! Myös harrasteteatterissa on tullut pyörähdettyä ja varmasti jatkossakin. Ja jottei elämä olisi tylsää, myös laulaminen on mun juttu.  

 

 

Mutta hei se minusta! Tuu breikkaa niin tiedät mistä puhun. Kunhan muistat, että ei ole oikeaa tai väärää, vaan se sun juttu ja tää voi olla just sun juttu!   

 

Samppa Stenros elokuussa 2016